A VENIT RMN-UL LA SPITALUL JUDEȚEAN

Un vis împlinit și un veritabil moment istoric, astăzi, la Spitalul Județean Drobeta Turnu- Severin! Mult așteptatul aparat RMN a sosit și în câteva zile va fi instalat. Este o investiție pusă la dispoziție de Ministerul Sănătății și va deservi, pentru început, doar pacienții internați.

Ani de zile părea doar un vis frumos, dar imposibil de împlinit vreodată. Pacienții care aveau nevoie de investigații de specialitate RMN erau direcționați ori către alte spitale județene, ori către clinicile private. De astăzi, însă, Spitalul Județean din Drobeta Turnu-Severin intră în rândul unităților medicale civilizate și dotate corespunzător. Mult așteptatul aparat RMN a sosit și în câteva zile va fi montat pe poziție, urmând ca din luna octombrie să fie pus în funcțiune. Inițial aparatul va face investigații doar pentru pacienții internați în Spitalul Județean, dar după obținerea tuturor avizelor necesare și după încheierea unui contract cu casa de Asigurări de Sănătate, și vor putea venii toți cei care au nevoie de investigații de acest tip. Este practic una dintre cele mai mari achiziții, cu o valoare de circa un milion de euro și vine de la Ministerul Sănătății, pe baza unui program derulat cu Banca Mondială. Totodată, aparatul va aduce și venituri importante Spitalului Județean.

Spațiul în care va fi montat aparatul RMN a fost amenajat corespunzător și pregătit cu mult timp înainte, iar pentru deservirea aparatului, Spitalul Județean a angajat patru medici specialiști radiologi.

Investiția face parte dintr-un program derulat de Ministerul Sănătății, prin Banca Mondială. Prin acest program au fost dotate cu aparate RMN un număr de 30 de spitale din România. Spitalul Județean avea una dintre cele mai mari probleme din cauza lipsei posibilității de a efectua investigații RMN, trimițându-și deseori pacienții către alte spitale din județele limitrofe.