A ÎNCEPUT RABLA CLASIC 2020

Programul guvernamental Rabla Clasic a debutat pe 17 martie 2020. Acesta vizează acordarea unor vouchere, celor care vor să achiziționeze un autoturism nou și dau unul vechi la casat. În acest an, pentru Rabla Clasic, au fost acordate 405 milioane de lei.

Partea frumoasă a acestui program este că puteți adăuga peste prima de casare două eco-bonusuri și, astfel, suma decontată de noi din costul mașinii poate să depășească 2.000 de euro. Dau și un exemplu, ca să fie clar pentru toată lumea: dacă vreunul dintre voi alege să cumpere o mașină hibrid convențional, cu un prag de emisii de 96 de g CO2, i se va putea deconta din costul mașinii peste 2.000 de euro”, a precizat ministrul Mediului, Costel Alexe.

Voucher-ul poate fi utilizat la achiziționarea unui autoturism nou cu prag de emisii de 96 de grame de dioxid de carbon pe kilometru. Românii pot beneficia și de un eco-bonus, în valoare de 1.000 de lei, dacă își doresc să cumpere o mașina cu sistem GPL sau GNC – gaz natural comprimat, care se poate adăuga primei de 6.500 de lei.

Având în vedere condițiile speciale în care ne regăsim, le-am cerut colegilor mei de la AFM să analizeze posibilitatea de transmitere digitalizată a documentelor în cadrul programului. Sper ca în zilele care urmează să avem gata un sistem online și să puteți parcurge aproape toți pașii de acasă”, a mai precizat Costel Alexe.

Procedura de obținere a tichetelor se modifică în plină pandemie de Coronavirus, astfel încât să nu mai fie necesară prezența fizică a beneficiarului la sediul dealer-ului. În acest context, documentele vor putea fi transmise digital.