A DEBUTAT ECHIVALAREA PROBELOR ORALE DIN CADRUL EXAMENULUI DE BACALAUREAT

Astăzi, a debutat acțiunea de echivalare a probelor orale din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea 2020. Procedura va avea loc în intervalul 11-17 iunie și va înlocui probele orale de competențe de la examenele din anii trecuți. Astfel, prezența fizică a elevilor nu mai este necesară. Această măsură vine în contextul pandemiei de COVID-19.

A fost emisă metodologia de echivalare a nivelurilor de competență din cadrul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale pentru examenul național de bacalaureat din acest an. În acest context, astăzi, a debutat procedura, în toate unitățile liceale din țară, inclusiv din Mehedinți.

Competențele de comunicare în limbă străină se vor calcula asemănător cu cele de la limba română:

  • nivel A1- pentru media cuprinsă între 5 și 5,99
  • nivel A2 – pentru media cuprinsă între 6 și 6,99
  • nivel B1 – pentru media cuprinsă între 7 și 8,49
  • nivel B2 – pentru media cuprinsă între 8,50 și 10.

    Probele scrise din cadrul examenului maturității vor debuta pe data de 22 iunie la Limba și literatura română, continuând pe 24 iunie cu proba obligatorie a profilului și 25 iunie pentru proba la alegere a profilului și a specializării. Rezultatele vor fi afișate pe 30 iunie, când în intervalul 16-20 se vor putea depune și contestațiile. În acest an, notele finale din cadrul examenului vor fi afișate pe 5 iulie 2020.