PRIMĂRIA SEVERIN SE IMPLICĂ ÎN „VIA TRANSILVANICA”

Un proiect grandios și o idee îndrăzneață! Așa ar putea fi considerat, în câteva cuvinte, VIA TRANSILVANICA, primul traseu turistic ce pleacă de la Severin, locul unde Regele Carol I a pus, pentru prima dată,  piciorul pe pământ românesc și Mănăstirea Putna, locul unde mare voievod Ștefan cel mare își doarme somnul de veci.

Proiectul elaborat de Organizația Tășuleasa Social a reușit să antreneze o serie de instituții ale administrației publice locale, însă, de departe, o contribuție substanțială va avea Primăria din Severin, orașul din care, de fapt, traseul turistic pornește.

Și Consiliul Județean Mehedinți contribuie la punerea bazelor acestui proiect grandios. Consiliul Local Drobeta Turnu-Severin a votat, în unanimitate, participarea la proiectul VIA TRANSILVANICA.

Traseul VIA TRANSILVANICA are 950 de km, de la Drobeta Turnu-Severin până la Putna, acesta se poate parcurge în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, după puterea și dorința călătorului. Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilități de cazare si masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice. Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs.