EXAMENUL DE DEFINITIVAT, O SURPRIZĂ

Au fost afişate rezultatele la examenul naţional de Definitivat! În urma rezultatelor, cadrele didactice nemulţumite de note, au putut să depună constestaţii, până astăzi la ora 14.00.

În Mehedinţi, s-au înscris 99 de candidaţi, dintre care s-au prezentat doar 66. Surpriza a fost rata de promovabilitate! Cadrele didactice au trecut de emoțiile definitivatului.

Pe data de 30 iulie au fost afișate rezultatele, astfel că, până astăzi, 1 august, cei nemultumiți, de notele obținute, au putut să depună contestații. Contestaţiile s-au depus la centrul de examen, la            Liceul Tehnologic Lorin Sălăgean, conform calendarului aprobat, miercuri, 31 iulie (între orele 9:00 – 21:00), şi joi, 1 august (între orele 9:00 – 14:00).

Pentru a avea dreptul de a participa la acest examen, cadrele didactice au trebuit să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiții. efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obţinute la cele două inspecţii la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susţinerii examenului, a stagiului de practică de un an şcolar.

Rezultatele finale se vor  afişa la centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro pe 5 august 2019.