ESTE OFICIAL! DIASPORA VOTEAZĂ TREI ZILE

A fost promulgată legea care prevede extinderea votului în Diaspora pentru trei zile! Astfel, românii din străinătate vor putea vota la alegerile prezidențiale pentru trei zile, începând de vineri și până duminică.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care extinde votul în Diaspora la trei zile, pentru ca românii din afara ţării să poată vota la alegerile prezidenţiale pe parcursul a trei zile, respectiv vineri, sâmbătă şi duminică.

Promulg astăzi, acum și aici legea care ar trebui să le asigure românilor din străinătate posibilitatea de a-și exercita dreptul de vot fără a mai fi nevoiți să aștepte ore în șir la coadă și fără să se teamă că nu vor putea să voteze pană la închiderea urnelor. Așadat legea este promulgată. Nouă lege introduce votul anticipat, permite votul prin corespondentă și reprezintă un prim pas menit să creeze condiții pentru exercitarea dreptului de vot pentru toți cetățenii. Solicit Guvernului, MAI, MAE și AEP să dea dovadă de maximă responsabilitate pentru punerea în aplicare a legii și pentru organizarea în bune condiții a votului. De asemenea, fac apel la parlamentarii români de diasporă, la membri ai corpului diplomatic, la partidele politice, la societatea civilă, dar și la mass-media să informeze populația cu privire la noile prevederi ale legii” (09.09 -11.39), a declarat Klaus Iohannis, într-o conferință susținută la Cotroceni.

Legea introduce, de asemenea, votul prin corespondență și votul electronic.