MINIVACANȚĂ PENTRU BUGETARI

Încă o minivacanță pentru bugetari! Aceștia vor avea parte de  patru zile libere, cu prilejul sărbătoriri Adormirii Maicii Domnului, pe data de 15 august. 

Adormirea Maicii Domnului este declarată sărbătoare legală, conform Codului Muncii. Acum, însă, Guvernul ar putea acorda liber și pe data de 16 august, pentru a face o punte între ziua liberă de pe 15 și weekend.

La jumătatea lunii august, bugetarii români s-ar putea bucura de o minivacanță de patru zile, făcându-se o punte între data de 15 august, joi,  care este liberă prin lege și weekend.Dacă Guvernul va acorda o zi liberă, aceasta se va recupera ca până acum, fie prin prelungirea programului de lucru, fie prin lucrul în zile de sâmbătă.Zilele libere care urmează în 2019 sunt:

15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei – sâmbătă
1 decembrie — Ziua Naţională a României – duminică
25 decembrie – Crăciunul
26 decembrie — Crăciunul


Salariaţii, care lucrează în zile de sărbătoare legală, vor primi compensaţii cu timp liber în următoarele 30 de zile. În caz că această compensare nu poate fi acordată, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază.Angajatorii care nu acordă salariaţilor timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.