CARAVANA CIVICĂ, LA SEVERIN

Proiectul educațional, ’’Caravana Civică’’, a poposit și la Drobeta Turnu-Severin! Mai multe persoane interesate, atât elevi, cât și profesori și nu numai, au participat pentru a lua contact cu conceptul de educație civică.

’’Caravana civică’’ a apărut  la începutul acestui an și are ca obiectiv final vizitarea a 21 de orașe mici și mari din România pentru a promova constituția pentru copii, dar și alte materiale de educație civică.

Ieri, aceasta a poposit la Drobeta Turnu-Severin, unde mai multe persoane interesate au participat pentru a putea socializa și afla cât mai multe detalii despre acest concept. La evenimentul găzduit de Liceul Tehnic Decebal au participat atât simpli cetățeni și elevi, cât și profesori și reprezentanți ai unor instituții interesate de problemele civice. Proiectul “Caravana Civica” a ajuns deja în 15 orașe!

Întâlnirea a avut loc într-un cadru prietenos, cu scopul de a amplifica simțul civic în comunitatea severineană.  Educația civică, nu este doar o „simplă” materie ce se predă la clasă, aceasta reprezintă o prioritate, în încercarea de modelare a personalităţii, în spiritul valorilor şi principiilor democratice care guvernează demersul bun al societăţii.

Acest eveniment a fost creat cu scopul de a îndemna oamenii să se cunoască mai bine, să socializeze mai mult, să găsească soluții la diverse probleme și să ducă instrumente precum Constituția pentru copii în toate colțurile țării.