PREFECTUL ACUZĂ DSVSA MEHEDINȚI DE „TUPEU ȘI NESIMȚIRE”

Scandal în Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de la Mehedinți! Prefectul Nicolae Drăghiea acuză conducerea Direcției Județene Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor de „tupeu și nesimțire”. Motivul este neimplicarea în gestionarea amenințărilor cu pesta porcină dinspre județul vecin Dolj și a celor cu pesta micilor rumegătoare, dinspre Bulgaria.

Prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, i-a luat în colimator pe cei de la DSVSA Mehedinți. Practic, prefectul a vorbit cu directorul Irina Zoican, pe un ton ridicat și chiar nu s-a ferit, în schimbul de replici, să folosească termeni precum „tupeu” și „nesimțire”.

Directoarea DSVSA a fosr aspru certată, după ce la Ședința Consiliului Prefectural de la finele lunii iunie, a transmis, dar nu a venit să îl susțină, un raport amănunțit privind măsurile luate în privința amenițărilor de pestă porcină ce vin dinspre județul vecin, Dolj. Prefectul a amenințat că o va informa și pe prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Iată ce a declarat prefectul Nicolae Drăghiea: „E o situație ciudată. În timp ce la granițele județului este pestă porcină, la granițele județului, pe parte internațională, în Bulgaria, există pesta micilor rumegătoare, noi nu suntem în stare să comunicăm și să colaborăm cu nimeni din conducerea DSVSA Mehedinți. Mai mult, fiecare din cei din conducere încearcă să își paseze un război al lor intern, prin nerealizarea obiectivelor propuse, culminând cu NESIMȚIREA de a nu se prezenta cu materialul, au trimis materialul dar nu s-a prezentat nimeni să îl expună în fața membrilor colegiului prefectural, în ședința din luna iunie. Asemenea TUPEU și NESIMȚIRE cred cătrebuie aduse la cunoștința atât a președintelui ANSVSA, cât și a doamnei prim-ministru”.

Situația de criză de la DSVSA Mehedinți a început în campania pentru alegerile europarlamentare când directorul executiv Irina Zoican a demisionat, spune ea în urma unor presiuni, dar a rămas la conducerea Direcției până când se va numi un nou șef.