Gabriel Alecsa, copilul care și-a pierdut mama și surioara într-un accident la Manfredonia, ajutat să ajungă în România, alături de mătușa sa

SURSĂ :GAZETA ROMÂNEASCĂ

Despre povestea dramatică a lui Gabriel Alecsa, un copil român, în vârstă de 10 ani, au scris pe larg atât presa din Italia, cât și cea din România. Anul trecut, în luna octombrie, mama sa și surioara de numai câteva luni au murit într-un accident de mașină la Manfredonia. Gabriel a rămas al nimănui și deși mătusa sa, Cristina Pârvu, a venit în Italia și a fost mereu alături de el, copilul a trecut prin momente cumplite.

Povestea dramatică a lui Gabriel Alecsa a fost făcută publică de mama unei colege de şcoală a acestuia, după ce anul trecut, în luna octombrie, mama sa și surioara de numai câteva luni au murit într-un accident de mașină la Manfredonia. Gabriel a rămas al nimănui și deși mătusa sa, Cristina Pârvu, a venit în Italia și a fost mereu alături de el, copilul a trecut prin momente cumplite.

A fost preluat de o casă de copii, însă depresia de după tragicul accident nu l-a părăsit nicio clipă. Nu se știa nici dacă va putea fi luat în îngrijire de mătușa sa, ori va trebui să rămână în îngrijirea statului italian. Din fericire pentru el, cu ajutorul avocatului Gianluca Trabalza și datorită implicării Asociației Românilor din Italia, Gabriel a ajuns în România, alături de mătușa sa și familie.

Acest coleg a spus cu voce tare că e supărat pe Iisus pentru că nu mai are tată de ceva vreme și pentru că anul trecut, mama și sora lui mai mică au murit într-un tragic accident de mașină. Și a spus că se simte răvășit în interior și că inima îi e sfâșiată în bucăți. Îi este așa de dor de mamă, încât simte că înnebunește. Și se roagă la Dumnezeu ca să-i aducă mama și sora înapoi sau să-l ducă pe el cât mai repede la ele.”, a fost mărturisirea mamei colegei lui Gabriel.

Cazul copilului a fost preluat de avocatul italian Gianluca Trabalza, scrie Gazeta Românească, care, alături de Cristian Nuc, vicepreședintele Asociației Românilor din Italia, a rezolvat în câteva luni transferul de la casa de copii către familia mătușii, care locuia în România, dar care imediat după accident a venit în Manfredonia pentru a fi alături de nepot.A fost ajutată să închirieze o casă, să aibă cele necesare traiului, doar pentru a fi alături de Gabriel, grav afectat de pierderea mamei și a surorii sale.

În urmă cu două săptămâni, copilul a plecat împreună cu mătușa lui către România. De acum înainte va locui împreună în noua familie, lângă Drobeta Turnu Severin.