Pompierii mehedinţeni alături de comunitățile afectate de inundații

              În ultimele 24 de ore, pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „DROBETA” al judeţului Mehedinţi au intervenit pentru înlăturarea efectelor inundațiilor în localităţile Prunişor, Malovăţ, Vj. Mare, Baia de Aramă, Ciochiuţa, Oreviţa Mare, Ghelmegioaia, Stăneşti, Izvorul Bârzii şi Traian.

 Pomperii au acţionat pentru evacuarea apei acumulate din zece beciuri, nouă curţi, o casă şi o staţie ITP, dar şi pentru îndepărtarea arborilor căzuţi pe acoperişul spitalului din Baia de Aramă. 

  Pe timpul acțiunilor de intervenție, în localitatea  mehedinţeană  Ciochiuţa s-a intervenit pentru salvarea a două persoane care nu mai puteau  ieși din locuință, din cauza  apei  revărsate  de râul din apropiere, dar şi pentru salvarea unui animal (cabalină) surprins de apa râului Huşniţa. Tot în această perioadă, pompierii au acţionat şi pentru salvarea unui câine căzut într-o fântână, cu o adâncime de cca. 10 m,  în localitatea Dîrvari. Animalul a fost extras în siguranţă cu ajutorul accesoriilor din dotare, fiind predat proprietarului.

În această dimineață se derulează o misiune de evacuare a apei cu ajutorul motopompelor și înlăturare a aluviunilor dintr-o gospodărie în oraşul Strehaia.Misiune comună pentru sprijinirea persoanelor afectate de inundaţii din localităţile Malovăţ şi 23 August din judeţul Mehedinţi.

ISU Mehedinţi împreună cu Crucea Roşie au desfăşurat, astăzi, o acţiune de întrajutorare a patru persoane care se află într-o locuinţă modulară, ca urmare a inundaţiilor produse în noaptea de duminică spre luni. De asemenea, au fost ajutate şi alte două persoane, a căror casă a fost afectată de inundaţii în localitatea 23 August.  

Pompierii au acordat sprijin pentru transportul alimentelor neperisabile,  a unor saci de dormit, dar şi a unui frigider donat de Crucea Roşie, în vederea păstrării alimentelor în bune condiţii de către persoanele afectate. 

Pompierii şi Crucea Roşie s-au mobilizat şi, aşa cum ştiu de fiecare dată să ofere sprijin necondiţionat, au întins o mână de ajutor celor 4 persoane care locuiesc în condiţii grele, în locuinţa modulară, dar şi altor 2 persoane, tată şi fiu, care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor.