JANDARMII, LA DATORIE DE RUSALII

Jandarmii  vor fi prezenți, în acest weekend, în mai multe localități din Mehedinți, cu prilejul Rusaliilor. Astfel, oamenii legii se vor afla în Svinița, Strehaia,  Baia de Aramă, Izvoru Bârzii,  Malovăț,  Devesel, Oprișor, Corlățel, Vlădaia,  Ilovița, unde  vor  acționa pentru asigurarea climatului de ordine publică, securitatea participanților, prevenirea și combaterea oricăror fapte care pot duce la tulburarea liniștii și ordinii publice.

Pentru ca aceste evenimente să se desfășoare fără incidente neplăcute, jandarmii au câteva recomandări pentru participanți: 

– să respecte indicațiile forțelor de ordine;

– să nu lase copiii nesupravegheați, în special în zona unde sunt amplasate echipamente pentru activități distractive;

– să acorde o atenție deosebită modului de asigurare a bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje) precum și a celor cu valoare (aparate foto-video, telefoane mobile);

– să nu lase autoturismele, proprietate personală, descuiate și să nu lase bunuri de orice fel în interiorul acestora, la vedere.

În cazul în care apar situații neprevăzute, participanții sunt sfătuiți să meargă și să alerteze cea mai apropiată patrulă de jandarmi, sau să sune de urgență la numărul unic 112.