CU VAPORUL DE LA SEVERIN LA KLADOVO

 După zeci de ani în care cursele cu vaporașul între Severin și Kladovo dispăruseră cu desăvârșire, printr-un proiect de suflet al primarului Marius Screciu, cursa se reintroduce, începând de joi, 20 iunie 2019.

Tradiția micului trafic de frontieră și curselor cu vaporul revin în peisaj, iar turiștii vor putea ajunge în țara vecină în circa 20 de minute.Practic micul oraș sârbesc de pe malul drept al fluviului se află chiar în dreptul municipiului Drobeta Turnu- Severin, iar trecerea cu vaporul durează foarte puțin. Mai mult, prețul va fi unul convenabil, iar vaporul dispune de circa 160 de locuri, de un restaurant cu specific sârbesc și va fi dotat și cu un magazin duty-free.

Reînvierea tradiției a fost posibilă ca urmare a demersurilor făcute de primarul Marius Screciu, pe lângă autoritățile locale din Kladovo și înțelegerilor bilaterale. Transportul va fi asigurat de  nava HORIZONT, ce aparține unei companii sârbe cu experiență și afaceri în domeniul turismului danubian.

Relația comercială se va derula, pentru parte română prin agenția de turism HERCULES. Cursele Kladovo – Severin vor începe de joi, 20 iunie, și pentru câteva zile transportul tur – retur va fi gratuit. Abia după aceea, cursa va fi taxată cu circa 6 euro de persoană dus- întors. Ultimele discuții s-au purtat astăzi, la Kladovo între primarii din Severin și Kladovo și managerul firmei de transport HORIZONT TOURIST.

Vaporul HORIZONT va pleca pentru prima cursă, joi 20 iunie 2019, din portul Kladovo, către portul Severin, la ora 9:00, ora Serbiei, Timp de patru zile, vor fi mai multe curse pe zi, inclusiv sâmbăta și duminica, gratuit, după care se va institui o taxă de 6 euro de persoană.