ORDINE DE PROTECȚIE, ÎN MEHEDINȚI

Nouăsprezece ordine de protecție provizorii, emise în Mehedinti! Oamenii legii mehedințeni au emis treisprezece astfel de ordine în mediul urban, și șase în mediul rural. Cele mai multe ordine de protecție provizorii au fost emise în Drobeta Turnu-Severin -10, 5 în Baia de Aramă, 3 în Strehaia și doar unul în Vânju Mare. De asemenea, doar în ultimele zile, polițiștii au emis patru ordine de protecţie provizorii.

Polițiștii pot emite ordinul de protecție provizoriu, prin care se dispun, pentru o perioadă de 5 zile, una sau mai multe măsuri de protecție a victimelor, de la data de 28 decembrie 2018.

Ordinul stabilește procedura de intervenție a polițiștilor, de cooperare cu celelalte instituții cu atribuții în prevenirea și combaterea violenței domestice, dar și procedura de emitere a ordinului de protecție provizoriu, precum și cea de punere în executare a acestuia.Intervenţiile poliţiştilor la cazurile de violenţă domestică se pot realiza din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite prin 112, formulate în scris sau oral, direct ori telefonic la sediul unităţilor de poliţie.În cadrul intervențiilor, polițiștii pot lua măsuri pentru separarea victimei de agresor și pot realiza orice alte demersuri necesare eliminării riscurilor imediate.Față de agresor, prin ordinul de protecție provizoriu, polițistul poate dispune și alte obligații sau interdicții, precum: păstrarea unei distanțe minime față de victimă, față de membrii familiei acesteia, față de reședință, locul de muncă sau unitatea de învățământ a persoanei protejate sau, dacă este cazul, predarea către poliție a armelor deținute de acesta.

De asemenea, un bărbat de 50 ani, din municipiul Drobeta Turnu -Severin este cercetat de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”nerespectarea hotărârii judecătorești”, deoarece, în repetate rânduri, a încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis de polițiști.