COPIII, SĂRBĂTORIȚI LA MUZEU

Activități cu și pentru cei mici! Asta: organizează Muzeul Regiunii Porților de Fier, în această perioadă, pentru prichindeii din municipiu, cu prilejul zilei de 1 iunie, Ziua Copilului.

Astăzi, mai mulți elevi ai Școlii Gimnaziale ’’Constantin Negreanu’’, dar și de la Școala Gimnazială ’’Dimitrie Grecescu’’, au participat la ateliere de creație. Prichindeii clasei a II- a, de la Școala Gimnazială Constantin Negreanu din Drobeta Turnu-Severin, împreună cu cadrele didactice au răspuns pozitiv invitației. Astfel că, elevii, au confecționat coifuri, dar și măști, pe care le-au putut lua acasa.

Atelierele de creație sunt deschise pentru toate unitățile de învățământ care, își doresc să participe cu elevii la astfel de activități extracurriculare.

Copii au manifestat inters, dorința de dezvoltare a abilităților practice, dar și de comunicare, astfel ca, la finele zilei ,au plecat cu un bagaj mai bogat de cunoștințe. De asemenea, tot pe data de 1 Iunie ,va debuta un proiect de suflet al muzeografilor, intitulat ’’piesa lunii’’, proiect care s-a derulat, de altfel, și în trecut. De altfel, în cadrul activităților, se vor recrea locuințe specifice culturilor preistorice.

Urna, în stare aproape perfectă, după  mii de ani, cu decorațiuni pe toată suprafața, va fi expusă celor care vor veni în vizită la muzeu.

Cu prilejul zilei Internaționale a Copilului,  reprezentanții muzeului transmit tuturor copiilor” La mulți ani „ și îi invită să viziteze muzeul, care, va avea intrarea liberă, pentru ca ,toți doritorii ,să îl viziteze.