NAVE MILITARE, ÎN SEVERIN ȘI ORȘOVA

Mehedințenii sunt aşteptaţi să participe în număr cât mai mare la Marșul de instrucție pe Dunăre, cu escale în cinci porturi, acest eveniment, având posibilitatea de a vizita cele două nave de luptă.  În perioada 5-16 mai, patru nave militare fluviale execută activități de instrucție pe fluviul Dunărea. Vedeta Fluvială 154 și Vedeta Fluvială 157, din cadrul Divizionului 88 Vedete Fluviale, vor desfășura exerciții de menţinere și de perfecţionare a capacităţii operaţionale, actualizând totodată baza de date privind navigația fluvială pe tronsonul Tulcea-Sfântu Gheorghe. Luni, 6 mai, cele două nave militare au participat la activitățile dedicate  Zilei localității Sfântul Gheorghe din Delta Dunării.

În același timp, Monitorul 47 și Vedeta Blindată 178, din cadrul Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, vor executa, de la Brăila până la Orșova, un marș de instrucție în vederea perfecționării deprinderilor ofițerilor în conducerea navelor și a echipajelor pentru exploatarea tehnicii de luptă și a armamentului de la bord. Cele două nave militare au ajuns în portul Calafat, în seara zilei de miercuri, 8 mai, iar publicul din acest oraș-port dunărean le-a vizitat astazi.

Monitorul 47 și Vedeta Blindată 178 își vor continua marșul de instrucție pe Dunăre și vor mai face escale în Portul Drobeta Turnu-Severin (sâmbătă, 11 mai; program de vizitare în intervalul orar 09.00-12.00), în Portul Orșova (duminică, 12 mai; program de vizitare în intervalul orar 08.00-11.00) și în Portul Giurgiu (marți, 14 mai; program de vizitare în intervalul orar 14.00-18.00).Navele își vor încheia misiunea joi, 16 mai, când vor acosta în Portul Militar Brăila. La bordul navelor fluviale, pe perioada celor zece zile de instrucție pe Dunăre, se vor afla și elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari ai Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.Una dintre misiunile principale ale Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” este asigurarea securității căilor de comunicații și a graniței fluviale a României, pentru libera circulație a traficului de mărfuri și de persoane.