SE REDESCHIDE SPITALUL DIN STREHAIA

Vestea mult așteptată, de întreaga suflare strehăiană, a venit! Autoritățile locale au semnat contractul de finanțare, prin care se asigură redeschiderea spitalului din oraș. Banii necesari investiției sunt asigurați de Ministerul Dezvoltării, iar la finalizarea lucrărilor, unitatea medicală din Strehaia va fi una la standarde europene, în așa fel încât va asigura act medical de calitate. Lucările se vor derula pe parcursul unui an jumătate, fiind cea mai ridicată sumă atrasă de administrația locală strehăiană din fonduri guvernamentale. Astfel, strehăienii nu vor mai fi nevoiți să parcurgă zeci de kilometri, pentru a beneficia de act medical de calitate.

Veste uriașă pentru comunitatea strehaiană! S-a semnat contractul de finanțare care asigură redeschiderea Spitalului din Strehaia. Investiția, în valoare de 14 milioane de lei, privind reabilitarea și modernizarea unității sanitare, este suportată de Ministerul Dezvoltării, în cadrul programului de dezvoltare locală PNDL II.

 Proiectul de modernizare al spitalului s-a aflat pe lista de rezervă a guvernului, însă după ce Consiliul Județean Mehedinți a trecut mai multe proiecte de investiție, de pe PNDL 2, pe Programul Operațional de Dezvoltare, visul comunității strehăiene a prins contur. 

Pentru această investiție deosebit de importantă, Ministerul Sănătătii aprobase deja, funcționarea unei unităti de spitalizare zi cu 20 de pături pentru mai multe specializări. Este vorba despre secțiile: chirurgie, pediatrie, ginecologie și interne. Pentru spitalizare continuă, au fost arobate 45 paturi (25 paturi – boli cronice; 20 paturi – pediatrie). Totodată, Spitalul din Strehaia va avea laborator de analize medicale, laborator de radiologie și imagistică medicală, unitate de sterilizare. Cea mai importantă reușită administrației locale este de departe aceea că spitalul va avea o subunitate de primiri-urgențe dotată cu aparatură la cele mai înalte standarde. Astfel, se va pune capăt situației în care strehaienii sunt nevoiți să parcurgă zeci de kilometri până la Drobeta Turnu Severin, pentru a beneficia de actul medical în ceea ce privește medicină de urgență. 

Urmează acum că proiectantul, ce va lua în primire lucrarea, să stabilească dacă lucrările permit continuarea actului medical în aceeași clădire sau dacă secțiile deja existențe vor fi mutate în altă clădire. Lucrările de reabilitatre și medernizare vor fi executate pe parcursului unui an jumătate. Spitalul din Strehaia a fost închis în urmă cu 8 ani, în aprilie 2011, după aproape 130 de ani de activitate, în în timpul guvernării PDL. Unitatea medicală este cea de-a cincea înființată în țară.