DAEA REÎNVIE ALIMENTARA ȘI APROZARUL

Simpaticul ministru mehedințean al Agriculturii, Petre Daea, vine cu noi idei trăsnite. El vrea să să ajute românii prin deschiderea unor magazine de stat. Mai precis celebrele „Alimentara” și ”Aprozar” revin pe piața din România și vor concura cu supermarketurile.

Ministrul Agruculturii susține, nici mai mult, nici mai puțin, că deschiderea magazinelor de tip ALIMENTARA și APROZAR este singura măsură care poate să-i oprească pe marii comercianți să reducă prețurile la fructe, legume și produse românești. Alimentara și Aprozar, dacă se vor înființa, după pofta lui daea, vor fi deținute de Casa de Comerț Agroalimentar Unirea. Aceasta îşi propune să crească consumul de produse fabricate în România şi să creeze o reţea naţională de magazine care să concureze cu hipermarketurile şi supermarketurile străine pe o piaţă estimată la 20 de miliarde de euro anual.

Cu mulți ani în urmă, când tovarășul Petre Daea desăvârșea agricultura socialisă sub îndrumarea Partidului Comunist Român, Alimentara și Aprozar deveniseră simboluri ale foamei și umilinței regimului comunist. De fapt, aprovizionarea se mai făcea din când în când, mai ales când tovarășul suprem venea în vizită la Alimentara.

Petre Daea spune că Unirea va prelua produse de la fermieri şi că în lupta cu intermediarii sunt necesare instrumente valide, aşa cum este respectiva Casă de Comerţ. Ministrul, citat de adevarul.ro, a mai apreciat că înfiinţarea casei de comerţ nu va atrage reacţii din partea Comisiei Europene.