PREOTUL DIN JIDOȘTIȚA, MORT ÎN ACCIDENT (update)

O veste cumplită au primit în acestă dimineață credincioșii din satul Jidoștița, comuna Breznița-Ocol. Părintele Dumitru Armanca, cel care slujea la biserica din localitate a pierit într-un cumplit accident, pe o autostradă din Croația. În mașină se mai aflau mama și fiul. Mama părintelui este în stare gravă.

Este o durere fără margini printre credincioșii din satul mehedințean Jidoștița. Preotul cu care se întâlneau în fiecare duminică la slujbă, dar și zilnic, atunci când aveau nevoie de un sfat sau de o confesiune, de alinare sau de liniște, a murit în acestă dimineață. Părintele Dumitru Armanca a pierit întru-n cumplit accident de circulație, pe o autostrada din Croația. Plecase spre Italia să își viziteze fratele. În mașină, alături de el se mai aflau mama sa și fiul regretatului preot, femeia fiind în stare gravă la spital. Părintele Armanca era foarte iubit de enoriași și neobosit în a-i sluji. A reușit, în vremuri vitrege, să ridice o biserică în sat și să fie respectat de oameni pentru dăruirea cu care își ținea slujbele. Colegii săi de la Episcopia Severinului și Strehaiei sunt șocați de cumplita veste.

Presa croată relatează tragedia și publică o fotografie (sursa foto: HARVATSKA DANAS: )

Pagina de Facebook a regretatului părinte Dumitru Armanca este plină de sute de mesaje de condoleanțe. Un val de durere parcă s-a revărsat aici, iar oamenii spun că le  egreu să înțeleagă de ce Dumnezeu l-a luat atât repede la El. Dar ei știu că, de acolo de sus, părintele va avea grija de ei, chiar dacă le va fi greu să nu îl mai găsească la altar. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Tele 2 Drobeta transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate!